Krabat a Fekete Malomban

Art Limes | 2024-01-07

A történet kezdete egyszerű, egyszerű, ahogy a fiatal Krabat múltja is az volt. Az volt, amíg álmában meg nem jelent előtte egy Fekete Malom, benne fekete varjakkal, és a feketemágia félszemű Mesterével. A Krabat a Fekete Malomban előadás bemutatója 2023 márciusában lesz a Budapest Bábszínházban.

Krabat követi álmait, beáll a malomba, kezet fog a Mesterrel, de ez az egyszerű kézfogás megpecsételi sorsát, a Fekete Malmot nem hagyhatja el többé. Az egyszerűséget kiszorítják a titokzatos, megmagyarázhatatlan történések. Lassan világossá válik, hogy a Malomban Feketeiskola működik, és a tanítványok a munkájukért cserébe különleges képességeket kapnak. Krabat és barátai, a tanítványok megtapasztalják képességeik határait és az árat, amivel fizetniük kell érte.

 

 

 

 

 

 

 

Krabat lázadni, harcolni kezd a szabadságért, de Mesterével szemben tehetetlen. Tehetetlen, hacsak az a titokzatos, tiszta lelkű kántorlány nem segít, akinek a nevét soha sem szabad kiejteni - nehogy a Mester tudomást szerezzen róla - akinek az utolsó próbához be kell mennie a Fekete Malomba, hogy Krabat kijuthasson. Bejutni egyszerű, de kilépni vagy egyikük sem, vagy csak együtt tudnak.

 

 

 

 

 

 

A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté válásról. A filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történet vadonatúj bábszínházi adaptációját Kali Ágnes és Hegymegi Máté írja.

Az előadáshoz Mozgató foglalkozás készül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krabat a Fekete Malomban

Író- Otfried Preußler, fordító- Farkas Tünde,

dramaturg- Kali Ágnes,

dramaturg konzultáns- Gimesi Dóra,

zeneszerző- Urbán Kristóf,

díszlet- és bábtervező- Fekete Anna,

jelmez- és bábtervező- Kálmán Eszter,

mozgóképtervező- Varga Vince,

fénytervező- Szondi György,

rendezőasszisztens- Aradi Regina Anna,

ügyelő- Szrenkó Tamás,

súgó- Havasi Zsuzsanna

Rendező - Hegymegi Máté

Krabat- Bartha Bendegúz ,

Kántorka- Podlovics Laura ,

Mester- Hannus Zoltán ,

Tonda, Az idegen,

Pumphutt- Ács Norbert ,

Juro- Szolár Tibor ,

Lyschko- Márkus Sándor ,

Michal- L. Nagy Attila ,

Merten- Barna Zsombor ,

Kubo- Zöldi Ákos e.h.,

Lobosch- Simon András e. h.,

A révész, Blaschke, Káplár- Teszárek Csaba

 

Fotó: Piti Marcell / Budapest Bábszínház

További képek