Sziget 2016 | változatos workshopok az ArtZone helyszínein

| 2016-08-10

Idén harmadik alkalommal ad helyet az ArtZone a legváltozatosabb workshopoknak a kreativitás és képzőművészet jegyében a Szigeten.

A helyszín szervezője Pálosi Boglárka elmondta- “rohanó világunkban és különösen egy fesztiválon, - ahol rengeteg inger ér minket - fontos, hogy teret és időt találjunk az elmélyülésre, amelyből új erőt meríthetünk. A helyszín koncepciója szerint a kreativitás megélésén keresztül visz vissza a boldog gyermekkorba és tölt fel az aznap esti hatalmas bulira.” A kellemes élményeken kívül, olyan kézzel fogható emlékeket is hazavihetünk, mint egy unikornis fejpánt, re-cycling molinó táska, ékszerek, saját festményünk…
Idén több új szervezet is csatalakozott a programhoz: barkácsolni tanulhatunk a Technika workshopon a Romani Design sátránál készíthetünk cigány motívumokkal díszített kiegészítőket, a Pop UP sátor minden nap más-más fiatal divattervezőnek ad helyet, hogy bemutassa a Sziget által inspirált kollekcióját és egy-egy trükköt tanítson. Találkozhatunk például Horváth Julival a JH Concept tervezőjével, Demeter Richárddal vagy Csalár Bencével is.
A Pecha Kucha estjeit mindenki ismeri a városban, sőt egész világ szerte! A KÉK (Kortárs Építészeti Központ) most elhozza őket a Sziget Fesztiválra! Az előadásokon kívül építészeti és vizuális kreativitás fejlesztő játékokban vehet részt a közönség egész nap, valamint bevonódhat a közösségi kert építés csodájába. A Unicorn Factory az unikornisos kreatív workshopon kívűl Boldogság kampányához forgat filmeket. A sok, tartalmas nappali programra hangolódást segíti minden reggel és délután a Dinamikus Detox jóga, Szappan Petrával 11 és 15 órától, és ha a rekeszizmok jól bemelegedtek akkor délután feltétlen látogassuk meg a Kapusátrat, ahol először a ”MOVEtöri”-n a Gray Box Projects non-verbális múzeumpedagógiai programsorozatán vehetünk részt majd a TÁP Színház Egyperces előadásában lehetünk kitüntetett szerepű közönség. Gyere, látogass meg minket, ha szeretnéd kihozni a benned lakozó gyermeket alkotás közben, ha csak úgy nézelődnél, ha pihenésre és feltöltődésre vágysz! Itt biztos, hogy tartalmas kikapcsolódásra találsz!

Az ArtZone rét és Best of Artplacc kiállítás nyitvatartása: 11-22 óráig, a workshopok: 11-20 óráig várnak Téged!

 

PROGRAMOK RÉSZLETESEN:

Dinamikus detox jóga Szappan Petrával: 11 és 15 órakor.

Gray Box Project - MOVEtöri 15h-16h
A “MOVEtöri”: kortárs képzőművészeti tárlatvezetések mozgásban. A Best of Artplacc kiállítás témáját és a kiállított alkotásokat a mozgás és a kortárs tánc formanyelvén és eszköztárán keresztül dolgozzuk fel és értelmezzük.

Pecha Kucha Night - Sziget Külön kiadás 16h-17h
Tokyo és a világ nagyobb városai után Pecha Kucha az ArtZone-ban!
A Pecha Kuchán olyan szokatlan, innovatív design és építészet projekteket mutatunk be, amelyek a világon a legújabbak, legmenőbbek. Felborítják az általános konvenciókat és olyan úton járnak, ahol a kísérletezés elvárás

TÁP SZÍNHÁZ 19h-20h
Lépd át velünk a határaidat!
A Táp Színház Egyperces színháza lebontja a színház negyedik falát. Egyetlen nézőnk egyben főszereplőnk is, akit a TÁP Színház színészei kalauzolnak egy 60 másodpercig tartó - meghökkentő, megnevettető, kizökkentő, bepróbálkozós - szituációban. A tréfás, abszurd kaland könnyed szórakozás formájában segít kilépni megszokott komfortzónánkból. Instant parti egyetlen percben.

1. Kapusátor - Best of Artplacc:
A Tihanyból már jól ismert fesztivál legsikeresebb alkotásai mutatkoznak be a Kapusátorban. A természet és az ember közötti kapcsolat törékenységére fókuszálva, a Best of Artplacc idei témája a Bioszféra rezervátum.

2. Kartc
Fiatal kortársművészek grafikáiból készítheted el saját pólódat! Ülj be hozzánk, kézműveskedj, és vigyél haza egyedi mintás pólót!

3. Art and Me
Az installációk és alprojektek ősi/bennszülött kultúrák világába engednek betekintést, ahol a látogatók akár egy azték harcos, amazon, vagy istenség bőrébe bújhatnak. Extravagáns neon testfestés, totemfestés és állítás, világító ösvény építése vár benneteket!

4. Art Center
Az Art Centerben kőbe véshetitek az emlékeiteket, megpihenhettek színezés közben, beszélgethettek a művészet univerzális nyelvén.

5-6. Magyar Mozgó Képtár
Nemzetközi alkotótábor és kiállítás neves és fiatal képzőművészek részvételével ahol te is kipróbálhatsz különböző képzőművészeti technikákat!

7. Hello Wood - Technika:
Ebben a sátorban gyakorlatban ismerkedhetnek meg a látogatók a barkácsolás alapjaival. Ha kíváncsi vagy, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a lehetőség, hogy lásd, Te is képes vagy rá! Készíts sámlit, fesztivál pohártartót vagy hozz egy saját ötletet és itt megvalósíthatod, persze fából!

8. Unicorn Factory
Számunkra az unikornis a boldogság jelképe és mi hiszünk az unikornisban!
Erre bíztatunk téged is. Készíts unikornis virágfejdíszt vagy álomfogót, kérj egy szuper unikornis sminket Légy Boldog, legyél Unikornis!

9. Pop Up Store
A JH. Concept szervezésében létrejött workshopok során lehetőség nyílik személyes találkozásra a tervezőkkel/művészekkel. Minden nap más-más tervezővel készíthetsz divat polót, vászon táskát, piknik pokrócot. A fiatal tervezők direkt a Szigetre gyártott kollekciókkal is készülnek, melyeket a helyszínen meg is vásárolhatsz. Ne maradj le!
Csalár Bence, JH.Concept, Demeter Richárd, Valló Berta, Ficsór Zsolt, Pom Pom Bags, Somogyi Fanni várnak téged!

10. MOME
A Viharsátor installáció kompenzálja az időjárás viszontagságait: ha kint elviselhetetlen a hőség, belül vihar dúl, esős időben pedig bent nyári hangulat uralkodik. Ha pihenésre vágysz árnyékos, kellemes menedéket nyújt a Kerekerdő installáció. Aki pedig aktívan kapcsolódna ki részt vehet ékszer, táska és póló workshopokon, és beleszőhet a hatalmas szőnyegbe, amit az ArtZone látogatói együtt készítenek.

11. Kisképződj!
Három lépcsős művészeti workshop a kisképző diákjaival. Fejezd ki magad térben-síkban, alkoss!
Mit jelent neked a művészet? Rajzolj! Készíts partyfejdíszt és fotózkódj a kisképzősök által készített meglepő enteriőrben. A jó hangulat garantált, Kisképződj velünk!

12. Medence Csoport RE+concept workshop
A Medence Csoport workshopján régi molinók nyernek új értelmet a kezeitek alatt. Készítsetek saját tervezésű re-cycling design táskákat!

13. Széképítő és stencil workshop
Széképítő: szék- és nyugágy építés bambusz, fa, molinó, és használt holmik felhasználásával.
Stencil: Sajátítsd el az utcai művészet technikáját és oszd meg stencilüzeneted a galériafalon, vagy saját tárgyaidon.

14. Deák 17 Galária
Facebook, lájkok, szelfik…köztünk élő társas magány kiállításának utazó tárlatát mutatjuk be a Sziget Fesztivál ArtZone helyszínén. Ha megérintett a téma, saját kiegészítők készítése közben elgondolkozhatsz rajta, s a végén eldöntheted, hogy te is fotózkodsz, vagy a pillanatban éled meg az örömödet.

15. KÉK - kortárs építészeti programok
Építészet és design, közösségi kertészkedés, téralkotás, ‘Do It Yourself’ fesztiválkellékek, legfrissebb kreatív projektek, Pecha Kucha, kertdeko, fesztiválmakett - ezekkel várunk Titeket a Kortárs Építészeti Központ helyszínén a ArtZone-ban! Egy egész közösségi kert kiköltözik a Szigetre, ahol mindent kipróbálhattok magatok is ami a kertműveléssel kapcsolatos! E mellett minden nap kézműves és építészeti vizaulizációs workshopokkal és Pecha Kucha Night Budapest Sziget különkiadással várunk Titeket, ahol a legfrissebb és legújabb design projekteket mutatjuk be!

16. AGORA
Az Agora Nemzetközi Képzőművészeti Találkozó résztvevői különböző művészeti egyetemek hallgatói, illetve ismert művészek, akik nagyméretű festményeket készítenek a fesztivál ideje alatt. A sokféle festészeti irányzatokat és technikákat bemutató képsor a vizualitás nemzetközi nyelvén próbál párbeszédet folytatni a Sziget sokszínű közönségével.

17. Artlocator
Az Artlocator és csapata kilépett a virtuális térből és egy különleges technikai újdonsággal kiterjesztett valóság (AR) tartalmakat is felvonultató magazinnal jelentkezett. Brückner János Contain(era) munkáját újragondolva interakcióba léphettek a sematikus papírmasé test figurákkal és különböző művészeti technikákkal egyedivé tehetitek ezeket a neutrális “testeket”. Valamint olyan workshopokat tartunk, ahol polófonalakból, fa spatulákból készítünk a fesztiválozókkal közösen ékszereket.

18. Romani Design
Gyertek a Romani Design workshopjaira a Szigeten, ahol megismerhetitek a világ első roma divatmárkájának termékeit, készíthettek saját cigány motívumokkal díszített kiegészítőket. A
foglalkozásokon közelebb kerülhettek tradicionális roma szokásokhoz is. Szerencsehozó cigány ereklyéket, szerencse hajfonatot, cigánykártyát és kreatív divat kiegészítőket készíthetsz, valamint megismerkedhetsz a vályogvetéssel.

 

További képek