Atelier Palmetta

Art Limes | 2018-02-04

A Palmetta Design és Textilművészeti Galéria 2017 őszén kiállítóterében elindítja az Atelier Palmetta Concept Room-ot, melynek keretében neves, nemzetközileg is elismert magyar divatmárkák és öltözék kiegészítő tervezők mutatkoznak be.

A közel 20 éve működő szentendrei Palmetta Design Galéria és az immár négy éve Újbudán, a Bartók Béla úton megnyitott új Palmetta a hazai és külföldi tárgydesign népszerűsítésével vívott ki rangot magának Az Atelier Palmetta tervezői havi rendszerességgel tartanak társasági eseményeket az új kollekciók, és egyéb aktualitások bemutatására a vásárlóknak és a sajtónak.

Palmetta Design és Textilművészeti Galériába 2018. február 9-én, 15-20 óra között mutatják be  az Atelier Palmetta Concept Room két új márkáját, AGNESKOVACS bőrből készült táskáit, kiegészítőit, valamint KONSANSZKY ruhakollekcióit.

 

Kovács Ágnes a Moholy-Nagy Egyetem hallgatójaként alapította meg márkáját. Munkái azóta több elismerést is elnyertek itthon és nemzetközi szinten is egyre ismertebbek az AGNESKOVACS táskák. Ágnes bőr iránti szenvedélye otthonról ered; a Bácsborsodról, Moholy-Nagy László szülőfalujából származó tervező családjában több generáció foglalkozott bőrművességgel. Ez az örökség máig meghatározza tervezői személetét.

A táskák jellegzetes karakterét a tervező, Kovács Ágnes által kidolgozott és folyamatosan újra gondolt kialakítási technika nyújtja. Egyetlen lapból hajlítások és hajtások által készül el a végső forma, amely rögzítéséhez csak kevés varrás szükséges, ez emeli a tárgyak értékét és időtállóságát. A kiemelkedő minőségű táskák és kiegészítők gyártása lokális műhelyekben történik, prémium olasz bőrök felhasználásával.

Az AGNESKOVACS kifinomult eleganciája a forma tisztaságában valósul meg. Az AGNESKOVACS táskák puritán luxusa az innovatív design-megoldások által válik különlegessé megőrizve az összhatás letisztultságát. A gondosan elkészített, stílusos darabok tervezési folyamatát az urbánus közeg, a kortárs design vagy épp a természeti struktúrák inspirálják.

A Palmettában olyan válogatás lesz elérhető, amely megmutatja az AGNESKOVACS kínálatának sokoldalúságát, a kiemelkedő Pons táskák és a szintén népszerű, sportosabb AGATÉkat. A PONS esetében hidak szerkezete nyújtott kiinduló pontot. Bonyolult szerkezeti felépítésük és összekötő funkciójuk egyedi módon jelenik meg a táskákban. A magas minőségű bőrhöz japán akácfa-elemek csatlakoznak minden darabon. Az AGATE márkavonal Quadra kollekciója friss vonalvezetésével és különleges anyaghasználatával tűnik ki. Karakterét a marhabőr és a különleges, hővel formázott anyag kombinációja nyújtja, amelynek jellegzetes négyzetmintája és fémes színei a 60-as évek „Space Age”-jének esztétikáját idézik fel retrofuturisztikus hangulatot kölcsönözve a táskáknak.

 

A Konsanszky© márka, amely a tervező Konsanszky Dóra nevét viseli, az egyik legjelentősebb színfolt a kortárs magyar divatszkénában az alapítás éve óta, azaz 2008-tól. A luxus anyaghasználat és a luxus gyártási technika együtt eredményezi a legmagasabb minőséget, amelyben tükröződik a tervező kettős világa, a költői francia couture és a lágy strukturalizmus ötvözete. Dóra ruhái erőt és egyben gyengédséget sugároznak, amelyek legjobban sikeres és dinamikus személyiséggel illeszkednek, illetve kifinomult stílussal. Ez az összefonódott stílus magában foglalja a visszafogottságot és a diszkréciót is egyben.

 

A bemutató helyszíne: Palmetta Design és Textilművészeti Galéria - 1111, Budapest, Bartók Béla út 30.
 
Időpont: 2018. február 9. péntek,  15-20 óra között


www.palmettadesign.hu
facebook.com/PalmettaDesignGaleria

További képek