Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig konferencia

Art Limes | 2018-02-10

A Magyar Művészeti Akadémia, a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Wartha Vince Kerámiaművészeti Alapítvány a tisztelettel hívja Önt a Kökénydombi Vénusztól a NASA-ig, Hódmezővásárhely kerámiaművészete és kerámiaipara című kiállításhoz kapcsolódó konferenciára a Vigadó Galériában.

A konferencia témája: a 20 éves Vásárhelyi Kerámia Szimpózium és a Hódmezővásárhelyen működő kerámia és porcelángyárak együttműködése.

Helyszín: Vigadó Galéria - 1051 Budapest, Vigadó tér 2. VI. emeleti kiállítóterme
Időpont: 2018. február 15. csütörtök, 11 óra

Levezető elnök: Dr. Lovag Zsuzsa, régész, muzeológus a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium védnöke.

10.45 - Regisztráció
11.00 - Alföldi Porcelángyár Edénygyár Zrt. GUY DEGRENNE rövid visszatekintés és a vállalat jelene és tervei – Beharoczki István gyárigazgató előadása
11.30 - Villeroy & Boch Magyarország Kft. a Villeroy & Boch cég bemutatása. – Villeroy & Boch: 270 év, dizáj és stílus. Hideg Gábor gyárigazgató előadása.
12.00 - IMERYS Tűzállóanyag Gyártó Kft. – Termelés és tervezés, Innováció. Bagdi István gyárigazgató előadása.
12.30 - Szilikátipari és Művészeti Kerámia Gyártó Kft. – Az ipar és a művészek. Antal Gábor ügyvezető mutatja be tevékenységüket.

Minden előadás után az előadóknak kérdéseket lehet feltenni.

13.00 - 20 éves Vásárhelyi Kerámia Szimpózium megalakulása és az elmúlt időszak tapasztalatai. Hódmezővásárhelyi Kerámia Művésztelep (2004), a Hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ (2007), a Városi Kerámia Gyűjtemény. Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész.
13.30 - A konferencia zárása