Dialógusok – Polilógusok

Art Limes | 2019-08-03

Az ÚjMűhely Galéria csoportos kortársékszer-kiállítása a műfaj hazai képviselőiből válogatva ismerteti meg a közönséggel ezt az eltérő művészeti ágak határterületén elhelyezkedő különleges, kevésbé közismert műfajt.

A kortárs ékszer funkcióját, formavilágát, anyaghasználatát tekintve gyakran eltér a hagyományos jellemzőitől. Az ipar- és képzőművészet, illetve a design határterületén elhelyezkedő alkotások arra ösztönzik a befogadót, hogy újragondolja az ékszer helyét a művészettörténetben és viselője életében. A kiállítás a sokrétű elméleti háttérrel és technikai megvalósítással dolgozó művészek munkáin keresztül bemutatja a kortárs ékszer hazai fejlődését. A kiállítás koncepcióját az ötvösmesterség hagyományaihoz eltérően viszonyuló művek közötti kommunikáció alkotja.

KIÁLLÍTÓ MŰVÉSZEK: Balázs Marianna, Bartl Dóra, Besnyői Rita, Börcsök Anna, Dávid Attila Norbert, Dés-Kertész Dóra, Egri Zoltán, Fazekas Veronika, Fekete Fruzsina, Gera Noémi, Hajdu László, Horányi Kinga, Huber Kinga, Jermakov Katalin, Kecskés Orsolya, Kocsor Eszter Sára, Kövér Dóra Rea, Király Fanni, Neuzer Zsófia, Péter Vladimir, Roskó Mária, Stomfai Krisztina, Szilágyi Sapi, Tengely Nóra, Tóth Zoltán, Varga Gergő, Vékony Fanni

A MEGNYITÓ IDŐPONTJA: 2019. augusztus 14., szerda, 18 óra

HELYSZÍN: ÚjMűhely Galéria - Fő tér 20., Szentendre, 2000

KÖSZÖNTŐT MOND: Tardy-Molnár Anna a MANK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

KIÁLLÍTÁST MEGNYITJA: Spengler Katalin műgyűjtő

A KIÁLLÍTÁS KURÁTORA: Roskó Mária iparművész

KÖZREMŰKÖDŐK: MA’AM – ének, elektronika (szabad improvizáció)