Az időnk rövid története - a Vaskakas Bábszínház és az ESZME koprodukciója

Art Limes | 2015-12-08

Csak lenni: még nem élet. Ezer élet együtt se volna sok, és hogy fogy ez az egy is; pedig minden óra, mellyel a nagy csöndet megrablom, valami új hír hozója; s szégyen volna néhány napért raktáron óvni magamat s ezt az ősz lelket, mely mint lemenő csillag, az emberész minden határán túlra követni vágyik a tudást. (Tennyson: Ulysses)

Előadás öregekről fiataloknak

Időpont: 2015. december 18., 18 óra

Helyszín: Győr, Vaskakas Bábszínház

Négy fiatal színész, négy aggastyánkorú báb, egy kutya, egy halott, egy küldetés. Egy hosszú út Budapesttől Velencéig, a jövőtől a múltig, a múlttól a jövőig.
A fiatal színészek jelenléte teremti meg a történet magját képező időskori paradoxont: a lélek még szárnyalna, az agy, a képzelet, a szellem még úgy működik, mint régen, de az öregedő test folyton emlékezteti az embert az élet végére. Az öreg, mozdulataikban erősen korlátozott bábok és fiatal mozgatóik kapcsolata olyan bábszínházi formát képes teremteni, amelyben az elmúlás fájdalma és az öregkori küzdelmekben rejlő bizarr humor egyaránt megjelenik.

Alkotók: Andrusko Marcella, Gimesi Dóra, Hoffer Károly, Pallai Mara, Szolár Tibor, Teszárek Csaba, Palya Gábor, Raffai Péter, Safár Gábor

Külön köszönet: Blasek Gyöngyi, Fodor Tamás, Pethő Gergő, Tihanyi Attila, Wagner-Puskás Péter, Wunder Judit és a Budapest Bábszínház

Eseményfotó: Penziás Nikolett