„Nem magányos harcosoké a világ, hanem csoportoké, akik jól tudnak együtt dolgozni”

Az iskola a minőség iránti vágyat tudja megtanítani, azt, hogy a grafikus felismerje, ha valami még nem elég jó – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem grafikai tervezéssel foglalkozó online meetupján. Az egyetem online sorozatának harmadik rendezvényén tervezőgrafikusok, képzőművészek beszélgettek alkalmazott grafikáról, az ügyféligények figyelembe vételével is megőrizhető szakmai autonómiáról.

Helyzetkép -visszatekintés Stefanovits Péterrel

Képzőművész és korábban egyetemi oktató, de mestersége gyakorlásának keretein túl a közéleti szerepvállalás sem áll tőle messze. Stefanovits Péter alkotóként számos képzőművészeti műfaj és technika eszközrendszerét gyakran vegyítve hív életre műalkotásokat – nagy szabadsággal. Organizátorként pedig különböző művészeti társaságok tevékenységében, irányításában vállal szerepet – kreatív fegyelemmel. Jelenleg, 2014 óta a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának vezetője.

A FESTÉSZET-KONCEPCIÓ

Kecskeméti Kálmán piktúrájáról.

NÉHA AZ ÓCEÁNNAL MERÜLÖK

KALÁN VIKTÓRIA | KÁRÁNDI MÓNIKA | RÉDLING HANNA | SZTEFANU MARINA kiállítása

A HATÁRTALANNAL HATÁROS

Közép-Európa súlyos történelmi örökségének, abszurditásba hajló XX. századi megosztottságának következményeként kell újra meg újra szembenéznünk a különös fogalom értelmezés kényszerével: a magyar művészet és a magyarországi művészet kifejezéseinek eltérő tartalmával és jelentésével.

Szobrok az online térben

A pandémia miatt az online térben nyílt- és tekinthető meg a tatabányai Kortárs Galéria legújabb kiállítása. A „Hullámtörés” című tárlaton a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége Szobrász Tagozata mutatkozik be, a kiállítás anyagát Széri-Varga Géza szobrászművész válogatta. Az alkotásokat Garami Gréta művészettörténész ajánlja az interneten a közönség figyelmébe, kedvcsinálónak szánt rövid interjúnk a Nyári Konyha-videoblog szerkesztett változata.

Kass János halálának 10. († 2010) évfordulójára emlékezve

Kass János emlékének.

Budapesti Illusztrációs Fesztivál

2. évfordulós pályázat és kiállítás.

AMBIVALENCIÁK

Magasságok és mélységek Varga Imre szobrászművész életművében.

ÖRVÉNYLŐ (KÉP)MEZŐK- Miksa Bálint festészetéről

Befogadói zavarunkban, a dolgok rendje szerint – a különös művek szemlélése során támadt meglepődésünket leplezendő, a szokatlan látvány-keltette elragadtatásunkat palástolandó – valószínűleg a kép, a képnek nevezett művészi megformáltságú tárgy, a műforma mibenlétével kell legelsőként foglalatoskodnunk Miksa Bálint festőművész alkotásaival szembesülvén.