TechTextil_kiállításmegnyitó

Art Limes | 2020-10-02

Az okos tárgyaink alapvetően változtatják meg a világgal kapcsolatos tapasztalataink formáját. A velünk élő tárgyak már nemcsak kísérnek minket, hanem elkezdtek nézni, hallani, viszonyulni hozzánk.

A kísérleti interfészeken és interaktív installációkon keresztül fókuszba kerül a fény, a hang, a zene és a textil minőségeinek egymásra vonatkoztatása. A kiállított alkotások az emberi érzékelés határait kívánják tágítani vagy a mindennapi életünket megkönnyíteni. Az innovatív szemléletnek köszönhetően válhat lehetővé, hogy a zenehallgatás közben rögzített agyhullámok optikai szálak segítségével a szövött struktúrában megjelenhetnek. Felfedezhető a hang nyers materialítása az új kontextusba helyezett textil által vagy az emberi érintkezés valós időben történő vizuális ábrázolása a ruházaton.

A TechTextil című kiállításának megnyitója: 2020. október 14., szerda, 18 óra
Helyszín: ÚjMűhely Galéria  - Szentendre, Fő tér 20.
Köszöntőt mond: Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója
A kiállítást megnyitja: Veres Bálint esztéta
Kurátor: Söptei Eszter textiltervező iparművész
Közreműködik: Kortárs & Balett Tánccsoport és Lévai Zsófia Fashion-Tech Designer
A kiállítás 2020. november 15-ig tekinthető meg, keddtől vasárnapig, 10 és 18 óra között.
Kiállító művészek: Gimes Judit, Hegedűs Zsanett, EJTECH, Lévai Zsófia, Kormos Zsófia, Polyák Eszter, Varga Anikó
A textil és a technika határterületén dolgozó magyar divat- és textiltervezők innovatív munkái kerülnek bemutatásra a kiállításon. A felvonultatott alkotókat az ember és a technológia közötti interakció foglalkoztatja.