A szabadkai Ruff csokoládégyár díszdoboza

A Szabadkai Városi Múzeum Pillantás a múltba elnevezésű projektje keretében kéthetente más és más műtárgyat mutatunk be a múzeum különböző gyűjteményeiből. A tárgyakat a múzeum bejáratának jobb oldalán lévő, külön erre a célra kialakított kirakatban láthatják az érdeklődők.

Tűzjelek

A Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet tárlatán az I. Felvidéki Szépművészeti Biennálénak a Külgazdasági és Külügyminisztérium által díjazott két művész - Kutak Adrienn és Farkas Vajk - kiállítása volt látható.

Fénnyel írt lélekút

HAGER RITTA TEXTILMŰVÉSZ, az MMA RENDES TAGJA PRIMA PRIMISSIMA DÍJBAN RÉSZESÜLT. Ragyogó belső fényt, csendet, nyugalmat sző alkotásaiba, amelyek meditatív állapotba ringatják nézőjüket. A mélyen hívő, 91 évesen is aktív textilművészt, a nemzet művészét idén a képző- és iparművészeti kategóriában Prima Primissima díjjal tüntették ki. Ebből az alkalomból idézzük meg a Kossuth-és Munkácsy-díjas gobelinművész „Hit és remény" című kiállítását.

LÉPÉSEK

Sárkány Tamás LÉPÉSEK című, sakk témájú doboz kollekció kiállítása szerves része a tatabányai BAH 39 kiállítóhelynek. Divatos szóhasználattal élve: helyspecifikus.

A természet igézete, a szépség állapota

Zoltai Bea festőművész és Gulyás Judit textiltervező iparművész kiállításáról.

A Szecesszió Világnapja

A Szabadkai Városi Múzeum programja a Szecesszió Világnapjára.

Éppenhogystatikus majdnemnyugalom

Székó Gábor szobrairól

Válogatás a VII. Textilművészeti Triennálé díjazottainak munkáiból

A Szombathelyi Képtárban 2021. június 18-a és augusztus 28-a között megrendezett Nemzetközi Textilművészeti Triennálé díjazott alkotóinak kiállítása a Magyar Képző-és Iparművészek Szövetségének kiállítóterében.

„Akarsz-e meggyógyulni”

Richter Sára textilművész „Akarsz-e meggyógyulni” c. kiállítása.

Stimulus

Az MMA Művészeti Ösztöndíj Program 2018–2021. évi iparművészeti ösztöndíjasainak zárókiállítása a Pesti Vigadóban, 2022. március 4. és május 8. között.