"Getting better" – Wenni Wellsandt képzőművész kiállítása

Újabb állomásához érkezett a Szolnok és Reutlingen között több mint tíz éve sikeresen működő művész csere program, melynek keretében nyílik meg Wenni Wellsandt képzőművész Getting better című kiállítása.

Puck Bábszínház - Kolozsvár

Mozgalmas március a Puck Bábszínházban.

A tenger

Az UNIMA, a Nemzetközi Bábművész Szövetség 2022-es bábszínházi világnapi üzenetét Ranjana Pandey indiai bábművész, író, színházi és televíziós rendező, tanár írta.

Farsangoljunk!

A Vojtina Bábszínház falain belül és kívül farsangi mulatságok sora következik. Február 14-én nyitják, és 27-én, vasárnap zárják a maszkos alakoskodásokkal, téltemető játékokkal, felvonulással tarkított zörgő-börgő zajkeltőkkel, álesküvői viccelődésekkel, Cibere és Konc király küzdelmének szokásaival tarkított napjaikat.

Leszállt az ég dicső királya

Horváth Márk bábművész karácsonyi betlehemes játéka a győri Generációk Művelődési Házban.

Új lehetőségek után kutatva

Magyar előadás is verseng a Szerbiai Hivatásos Bábszínházak Szemléjén Újvidéken.

Két magyar bábelőadás Újvidéken

Kilencvenéves fennállását ünnepli az újvidéki Ifjúsági Színház bábos részlege, amely a jövő héten vendégül látja Szerbia hivatásos bábosait. November 2-ától 6-áig hét hazai és egy külföldi előadást élvezhetnek a gyerekek, de kiállítást, újság- és könyvbemutatót, illetve szakmai tanácskozásokat is szerveznek.

Szabadkán jártunk I., a 28. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál

A Szabadkai 28. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált szeptember 19. és 24. között rendezték meg. A versenyprogram előadásait Dr. Zoran Đerić professzor választotta ki. A fesztivál közönsége Izraelből, Németországból, Magyarországról, Csehországból, Horvátországból, Brazíliából, Szlovákiából, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából érkezett előadásokat láthatott.

A Vaskakas Bábszínház a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon

A 28. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon (Subotica International Festival of Children's Theatres) szeptember 20-án mutatta be a győri Vaskakas Bábszínház Óz című produkcióját. A szakmai zsűri két díjat ítélt meg a bábszínház előadásának: az Ózé lett a legjobb látványnak járó elismerés ( Svila Velichkova tervező), továbbá a Dorkát játszó Gergely Rozália kapta az öt színészi díj egyikét.

28. Kabóciádé Családi Fesztivál

Egy év kényszerű kihagyás után idén ismét Veszprém város varázslatos természeti közegében, a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren rendezi meg a Kabóca Bábszínház összművészeti eseményét, a Kabóciádé Családi Fesztivált.