Sikeres évadot zárt a Kolibri Színház

Növekvő nézőszám, négy új bemutató, eredményes nemzetközi együttműködések és a XI. Kaposvári ASSITEJ Biennálé fémjelezte a Kolibri Színház elmúlt évadát.

Ígéretes kezdetek

RADAR Festival, T-Werk, Internationales Figurentheaterzentrum, Potsdam, 2024.04.11–13.

Csillagok között - Pillanatképek a 70 éves Astra Bábegyüttes életéből

Hetvenéves fennállását ünnepli az Astra Bábegyüttes, a hazai bábtörténet egyik megkerülhetetlen társulata: a marionett- és árnyjáték nagymesterei. Az 1954-ben alakult csoport Aurora néven kezdte meg működését, 1962-től vette fel az Astra nevet.

Díjeső hullott a Kabóca Bábszínházra és alkotóira a kaposvári nemzetközi színházi fesztiválon!

Óriási érdeklődés mellett, nagy sikerrel zajlott május 6-10. között a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, ahol 25 előadás, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramok közül válogathatott a közönség.

ABC- BetűJáték-bemutató a Mesebolt Bábszínházban

Talán még a szokottnál is nagyobb a nagyüzem a Mesebolt Bábszínházban. A Megették az ovit bemutatója után egy héttel újabb premier a láthatáron: az ABC – BetűJáték hat éven felülieknek szól, Bartal Kiss Rita rendezésében. Bemutató április 21-én, 10 órakor.

Megették az ovit- bemutató a Mesebolt Bábszínházban

Dániel András kifejezetten Somogyi Tamás rendező inspirációjára, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház felkérésére írta meg a Megették az ovit című történetet, amely igazi bravúrjátékra ad alkalmat Kolozsi Angélának.

Vásári bábjátékos fesztivált rendeznek a Népligetben

Május 25-én és 26-án, a gyereknapi hétvégén újra vásári bábjátékosok töltik meg a Népligetet; Ujjé, a Ligetben nagyszerű! címmel rendeznek ingyenes fesztivált Kemény Henrik bábművész emlékére.

A báb mint képzőművészeti alkotás

Emlékezés a 1927. március 26-án született Koós Iván bábtervezőre.

Zozó, a magányos szörny - bemutató a Vojtina Bábszínházban

2024. március 24-én vasárnap, 10 órától premierre várják a gyerekeket a Vojtina Bábszínházba. Új darabjuk, a Zozó, a magányos szörny humoros történet a barátságról, az egymás iránti nyitottságról és az előítéletek leküzdésének fontosságáról. Az előadás szövegkönyvét Anna Kemp és Sara Ogilvie Zozó, a magányos szörny című képeskönyve alapján Oláh-Bebesi Bori írta.

A BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAPRA

Amikor harminc évvel ezelőtt a Budapest Bábszínház igazgatója lettem, a prózai színház felől, kívülről érkeztem a bábművészet világába. Lenyűgözött a műfaj sokszínűsége, rácsodálkoztam korlátlan lehetőségeire, féktelen szabadságára, és hamar megértettem, hogy a bábszínház életre szóló élmény, elköteleződés, felelősség.