Vásári bábjátékos fesztivált rendeznek a Népligetben

Május 25-én és 26-án, a gyereknapi hétvégén újra vásári bábjátékosok töltik meg a Népligetet; Ujjé, a Ligetben nagyszerű! címmel rendeznek ingyenes fesztivált Kemény Henrik bábművész emlékére.

Zozó, a magányos szörny - bemutató a Vojtina Bábszínházban

2024. március 24-én vasárnap, 10 órától premierre várják a gyerekeket a Vojtina Bábszínházba. Új darabjuk, a Zozó, a magányos szörny humoros történet a barátságról, az egymás iránti nyitottságról és az előítéletek leküzdésének fontosságáról. Az előadás szövegkönyvét Anna Kemp és Sara Ogilvie Zozó, a magányos szörny című képeskönyve alapján Oláh-Bebesi Bori írta.

A BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAPRA

Amikor harminc évvel ezelőtt a Budapest Bábszínház igazgatója lettem, a prózai színház felől, kívülről érkeztem a bábművészet világába. Lenyűgözött a műfaj sokszínűsége, rácsodálkoztam korlátlan lehetőségeire, féktelen szabadságára, és hamar megértettem, hogy a bábszínház életre szóló élmény, elköteleződés, felelősség.

Bábszínházi Világnap 2024

A bábok makacsok, de a bábosok a világon minden figyelmét rájuk fordítják..... - Blanca Felipe Rivero üzenete a Bábszínházi Világnap alkalmából

19. Casteliers Nemzetközi Bábfesztivál

A 2024. március 6. és 10. között rendezett fesztiválra többek között Kanadából, az USA-ból, Franciaországból, Belgiumból, Finnországból és Dél-Koreából érkeznek az előadók.

Matta Lóránt: „A bábszínház új dimenziókat nyit meg”

Matta Lóránt több mint húsz éve a Bóbita Bábszínház társulatának tagja. Azóta szinte minden előadásban láthattuk bábszínészként, sőt, a bábszínházon kívül is ismerhetjük különböző produkciókból. Most február 10-én a Bóbita Bábszínház Örökös Tagja lett. Vele beszélgettünk arról, milyen út vezetett számára a Bóbitába, milyen élményei voltak ez alatt a két évtized alatt, és hogy milyen tervei vannak Bóbitán innen és túl a következő néhány évre.

Hapci király a Mesebolt Bábszínházban

Tüsszentésnyire a premier - A meseboltos Hapci király rendezője Csató Kata, a bábszínház leendő igazgatója.

Kemény Henrik 99 – emléknap a Vojtina Bábszínházban

„Nekünk bábszínházi közösségeknek tudnunk kell, hol vannak a gyökereink. Az egyik gyökerünk épp itt van, Debrecenben, Kemény Henrik hagyatékával − kezdte üdvözlő beszédét Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója a Kemény Henrik 99 Emléknapon.

Tamási Áron: Énekes madár - felolvasószínház -Kabóca Bábszínház

Tamási Áron nem csupán a legendás Ábel-trilógia írója, de a huszadik század egyik legkiválóbb színpadi szerzője is. Énekes madár című székely népi játéknak nevezett színművével – Féja Géza szavaival élve – friss légáram tört be a magyar színpadra.

Kemény Henrik 99

A 20. század legnagyobb Vitéz László játékosa ezen a napon töltené be életének 99. évét. Az emléknap kiemelt eseménye, a Kemény Henrik anekdotái és arcai című kiállítás.