BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAP

Nina Malíková, cseh bábtörténész bábszínházi világnapi üzenete.

"Tíz helyszínen ezer program, zsebpénz nem kell, mert ingyen van!"

16. GYŐRKŐCFESZTIVÁL 2023. június 30 - július 1.

Figurák Háza a Színházi Olimpián

Különlegességek kortárs előadások ország bábszínházaiban.

„…tollat fogtam, mert a kés kevés volt” – A kisgömböc a Meseboltban

A végteleníthető kisgömböc-mesét mindenki ismeri – bizonyíték erre a délelőtti gyerekközönség: mindenki azonnal, természetesen és egybehangzóan igennel válaszol Jonatán, az elsőmesés író kérdésére a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Lázár Ervin-termében.

Állati jó barátságok

A Vojtina Bábszínház november 13-án mutatta be az Állatbarátságok című előadást, melyet Láposi Terka rendezett. A produkció zenéjét Mózes Zoltán, az Artus Stúdió előadója szerezte, aki színészi, sőt bábszínészi jelenlétével is hozzáad az állatmesék világához. Zenei világa friss lendületet adott a Játszószínház alkotócsapatának. A közös alkotás erejéről, a bábozás élményéről, és alkotómunkáját inspiráló tényezőkről beszélgettünk.

Rítus, hagyomány, idő

Alkotói interjú a Vojtina Bábszínház rítusjátékairól.

Yngvild Aspeli a Hamvaktól a Draculáig

„Az én munkám lényegét – írja művészi kiáltványában Yngvild Aspeli – a bábok használata jelenti, de a történet átadásának ugyanolyan fontos eleme számomra a színészi játék, a zene jelenléte, a fény és videó alkalmazása, a tér kihasználása is.”

Évadnyitó sajtótájékoztató a Kabóca Bábszínházban

Kihívásokkal teli évad elé néz a Kabóca Bábszínház, mint minden városi kulturális intézmény, a megnövekedett energiaköltségek nem teszik tervezhetővé a szakmai munkát.

Megtalált paradicsom – Miú és Vau a meseboltos Lázár Ervin-teremben

Nincs is jobb egy esőfelhőkkel bélelt szeptemberi vasárnap délelőttön, mint bábszínházba menni Szombathelyen.

Bemutató, kiállítás és Babusgató foglalkozás a Vojtina Bábszínházban

A Vojtina Bábszínház az évad első bemutatójával, az első kiállítással, és az első Babusgató foglalkozással várja az érdeklődőket egy héten belül.