Nő létére

Ballun Viktória, Kovács Csonga Anikó és Kun Fruzsina képzőművészeti kiállítása Sepsiszentgyörgyön.

Molnár Sándor - Zugló, Párizs - papírművek a '60-as, '70-es évekből

A hazai absztrakció második világháború után induló nemzedéke egyik legkiemelkedőbb és leginkább egyéni formanyelvvel rendelkező alkotójának, Molnár Sándornak (1936–2022) életművét mind ez idáig csak a művészettörténész szakma és a tanítványi kör értékelte.

Időben történik - Ember Sári kiállítása

Ember Sári összegző érvényű kiállítással mutatkozik be az acb Galéria terében.

Imaginációs gyakorlatok – MAYER Éva képzőművész kiállítása

A tárlat a kiállító művész körülbelül öt évvel ezelőtt elkezdett grafika-installációinak, grafikai sorozatainak a folytatása és továbbgondolása.

3. BUDAPESTI ILLUSZTRÁCIÓS FESZTIVÁL

A Budapesti Illusztrációs Fesztivált 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy kétévente ismétlődő pályázati formában reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészeteket, mely a kortárs vizualitás egyik legdinamikusabb fejlődő, leginnovatívabb ága. A kiállítások, kapcsolódó rendezvények által ösztönözik a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához, láthatóvá teszik a fiatal tehetségeket, hosszabb távon reprezentálják a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is.

MITOLÓGIÁIM

Simonyi Emő festőművész kiállítása a szeptember 2-án nyílik meg a Galéria Léniában.

A SZOBOR ÉS SZAKRÁLIS TERE

Gvárdián Ferenc szobrászművész terrakotta kompozíciói.

KÓKAY '80 - A TEREMTÉS MŰVÉSZE életmű-kiállítás

A mai nap különleges helyet foglal el a naptárban. Május 23-án, 80 esztendővel ezelőtt elindult egy személyes élettörténet körforgása, amely ez idő szerint ismét ugyanazon csillagállás alatt a 80-dik teljes fordulatot tette meg. Ugyanakkor nemcsak szubjektív tartalommal telített ez a május 23-a, hiszen kitüntetett dátum egy közösség életében is, amelyet a művészet inspirál megállásra a hétköznapok monoton forgatagában.

Talált geometria

„Little boxes on the hillside…
There's a green one and a pink one /
And a blue one and a yellow one…”

A KÁNONON KÍVÜL, A KÁNONON TÚL

Nikmond Beáta szobrászművész kiállítása.