A tökéletesség felé törekszem

Az Észak- Komáromban élő és alkotó Kopócs Tibor festőművész, grafikus, illusztrátor, tanár – munkásságáért 2002-ben a Szlovák Köztársaság Ezüstplakettjével, 2005-ben pedig a Posonium Irodalmi Díj Művészeti Életműdíjával tüntették ki.

KAPOSI '85

A 85 éve született Kaposi Endre festőművészre emlékezve.

A színekben rejlő hatalmas erő - Tornyai János-kiállítás Szolnokon

2024. február 8-án nyílt a Szolnoki Galériában Tornyai János (1869–1936) életművét mintegy 120 alkotással reprezentáló kiállítás.

A labirintusban - Kiállítások a DANUBIANÁ-ban 1.

Xénia Hoffmeisterová kiállításának központi témája a Labirintus, illetve a tartózkodás a Labirintusban mint a létezés állandó tényezője, amelyet a szüntelen válság jelenkori történelmi helyzete is kiélez.

Egy gyűjtemény három helyszín - Tihany-Salföld-Sümeg

Válogatás a Böhm-gyűjteményből, 2024

Egy jó kép láthatóvá teszi a gondolatot

Tágas műtermében még az októberi napsütés is otthonosan érzi magát. Hol a nagyméretű festményekre, hol a festőállványra, hol a zsúfolt könyvespolcokra telepszik, majd végignézi a parkettán sorakozó kisméretű portrékat, s közben issza magába Szilva József, Nívó-díjas grafikus- és festőművész szavait, élményszerű magyarázatait.

SPAZIO

Sara Berti szobrászművész kiállítása Vízivárosi Galériában.

A Böhm-gyűjtemény Salföldön

A Böhm-gyűjtemény különböző helyszíneken, rövid időbeli egymásutániságban rendezett három kiállításon – Tihanyban, Salföldön, Sümegen – látható újra Magyarországon.

Játék a “Parnasszuson” - Jávor Piroska festőművész kiállítása

Az idén nyolcvanéves, Szentendrén élő Jávor Piroska festő- és zománcművész Játék a „Parnasszuson" című kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban.

Fal-képek - Posta Máté és Zakariás István kiállítása Kassán

Posta Máté és Zakariás István Fal | Képek című közös kiállítása 2024. február 23. és március 19. között tekinthető meg a MaJel Rovás Centrum Figuratif Galériájában Kassán.