Dániel András: Egy kupac kufli

Art Limes | 2020-10-07

„A kufli: nem is kifli, nem is kukac, nem is bab, de nem is kavics. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és közben meg semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az! Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető! Van kicsi, és van nagy. Van kövér, és van sovány. A kufli egyszóval: kufli.”

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház legújabb bemutatójához Dániel András különleges hangvételű kufli-meséiből válogattunk össze egy kupacnyit. Az előadás során betekintést nyerhettek a kuflik izgalmas és mozgalmas hétköznapjaiba, és többek között azt is megtudhatjátok, hogy hogyan leltek otthonra a kuflik az Elhagyatott Réten. Tartsatok ti is Titusszal, Fityirccel, Pofánkával, Zödönnel, Bélabával, Valérral, és Hildával ezen a szórakoztató és feledhetetlennek ígérkező utazáson!

Az Egy kupac kufli szórakozás az egész családnak, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig, sok-sok kalanddal, és a Lóci játszikból ismert Csorba Lóránt játékos, táncba hívó zenéjével, illetve a Bogyó és Babóca rendezőjeként debütáló Andrusko Marcella rendezésében.

Dániel András meséi alapján írta: Nagy Orsolya
Látvány-, és Bábtervező: Horváth Márk
Zeneszerző: Csorba Lóránt
Dramaturg: Nagy Orsolya
Kellékes: Reymeyer Dóra
Súgó: Horváth Csilla
A rendező munkatársa: Hajsz Andrea
Rendező: Andrusko Marcella

Játsszák: Bárdi Gergő, Fehér Dániel, Nyirkó Krisztina, Ruszina Szabolcs, Tóth József

Külön köszönet: a Lóci játszik zenekar tagjai (dr. Dobozy Ágoston, Fülöp Bence, Fábián Tibor, Vadász Gellért, Rácz Dániel), Csobod Eszter, Kokas Edit Anna, Kökényesi Györgyi, Kürthy Gábor, Magyar Csaba, Nagy Petra, Raffai Péter, Sári Miklós, Spiegl Anna, Tarnai Balázs