A Versképek kiállítás záró rendezvénye

Art Limes | 2018-04-04

Költészetnapi gyerekrendezvénnyel zárja gyerekvers-illusztrációs kiállítását a KKM-Balassi Intézet április 11-én. A februárban nyílt tárlatot több mint félezren tekintették meg az elmúlt hetekben. A kiállítás nemcsak a legkisebbeknek nyújtott szórakozást: a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium másodéves grafikus hallgatói több alkalommal a kiállítás falai között tartottak rendhagyó művészettörténeti órát.

A kortárs és klasszikus magyar gyerekvers-illusztrációkból február végén nyílt kiállítás a KKM-Balassi Intézetben Versképek címmel. A csaknem félszáz művész alkotását felsorakoztató tárlat a hazai könyvillusztráció nagy generációjának – Bálint Endre, Hincz Gyula, Kass János, Réber László, Reich Károly – alkotásait mutatja be és a kortárs magyar versillusztrációkból ad válogatást. A kiállításon Agócs Írisz, Baranyai (b) András, Békés Rozi, Buzay István, Dániel András, Faltisz Alexandra, Gyöngyösi Adrienn, Horváth Ildikó, Igor Lazin, Kállai Nagy Krisztina, Kárpáti Tibor, Keresztes Dóra, Keszeg Ágnes, Kismarty-Lechner Zita, Kun Fruzsina, Kürti Andrea, Makhult Gabriella, Máray Mariann, Maros Krisztina, Megyeri Annamária, Molnár Jacqueline, Nagy Diána, Nagy Norbert, Orosz Annabella, Pap Kata, Pásztohy Panka, Paulovkin Boglárka, Pikler Éva, Rofusz Kinga, Schall Eszter, Szalma Edit, Szimonidesz Kovács Hajnalka, Szulyovszky Sarolta, Takács Mari, Timkó Bíbor, Vojnich Erzsébet rajzaival találkozhatott a közönség.

A különleges műfajú képekhez – ahol maguk a költemények nagy alkotói szabadságot adtak a rajzolóknak – versírópályázat is kapcsolódik 7–12 éves gyerekek számára, amelyet a Csodaceruza Magazin közreműködésével valósít meg a KKM-Balassi Intézet. A résztvevők két kategóriában nevezhetnek Makhult Gabriella vagy Rofusz Kinga egy a kiállításon látható illusztrációjához írt költeménnyel, de szabadon is választhatnak a több mint negyven kiállított képből.

A díjazottak április 11-én vehetik át elismeréseiket a KKM-Balassi Intézet költészet napi rendezvényén, ahol Ruttkai Bori Banda ad koncertet. A kiállítás zárórendezvényét követően a kortárs magyar versillusztrációkat a Pekingi Magyar Intézetben tekintheti majd meg a kínai közönség. 

 

További képek