X. Groteszk Triennálé – kiállításmegnyitó

Art Limes | 2018-05-04

A Kapos ART Képző-és Iparművészeti Egyesület 10. alkalommal hirdette meg a Nemzetközi Groteszk Képző-és Iparművészeti Pályázatot.

A Groteszk Kaposvár leglátogatottabb kiállításai közé tartozik. A résztvevők nagy száma miatt az egész országból, sőt külföldről is érkeznek érdeklődők. A kiállítás felvonultatja a klasszikus és a legújabb műfajokat egyaránt. A művek közt találunk festményeket, egyedi és sokszorosító grafikai alkotásokat, fotót, digitális printet, szobrokat, objekteket, művész-zászlókat stb. Szemadám György úgy fogalmazott: „ennél aktuálisabb kiállítás ma Magyarországon nem létezik. Maga a mai magyar valóság….”

Míg a 9. Groteszk Triennáléra 190 művész 372 alkotása, addig a 10.-re 268 művész 460 alkotása érkezett be. A szakmai zsűri válogatása után a 10. Groteszk Triennálén 146 művész 236 alkotását láthatják. A kiállítást Vörös András festőművész rendezte.

A hazai és határon túli kortárs irodalomhoz való szorosabb kapcsolódást jelzik a groteszk irodalmi művek is, amelyek a katalógusban olvashatók.

A kiállítás megnyitója: 2018. május 24. csütörtök, 17 óra

Helyszín: Vaszary Képtár - Együd Árpád Kulturális Központ, 7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.