Rangos díjakat adtak át az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézetben

Art Limes | 2018-12-14

A Forum Könyvkiadó Intézet díjkiosztó ünnepségén átadták a Híd Irodalmi Díjat, a Forum Képzőművészeti Díjat és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat. E díjak a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű díjai.

Az ünnepség Mezei Szilárd zeneszerző és hegedűművész játékával kezdődött, majd Virág Gábor, a kiadó igazgatója szólt az egybegyűltekhez. Külön köszöntötte a jelen lévő díjazottakat, s megtartotta szokásos évértékelő beszédét.

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően került sor a díjak ünnepélyes átadására. Bela Duranci Vajdasági Magyar Művészeti Díjban részesült elsősorban a nevéhez fűződő számos felbecsülhetetlen értékű tanulmány, könyv, monográfia megírása, a vajdasági magyar képzőművészeti élet köztudatában örökké és elevenen élő kiállítás megszervezése, művésztelep koordinálása kapcsán. A

 

 

 

 

 

 

Forum Képzőművészeti Díjat Gubik Korina kapta, akinek alkotásai – mint ahogyan az elhangzott laudáció részletéből kiderült – lendületes határozottságukkal interakcióra, cselekvésre késztetik a befogadó mellett alkotó- és tanártársait és diákjait is. A Híd Irodalmi Díjat Beszédes István érdemelte ki a Kokon című verseskötetével. A könyv hat, erős jelképiséget fölvonultató verset tartalmaz, amelyeket Draginja Ramadanski fordított szerb nyelvre. Lázár Tibor képeinek felhasználásával készült a könyv arculata, amelyet maga a szerző teremtett meg.

Fotó: Berényi Emőke

További képek