DIZÁJN A TERASZON

Art Limes | 2019-08-07

PUKKAI Judit, a Pjbijou tervezője különleges akciót szervez 2019. augusztus 11-én Alsószeliben DIZÁJN A TERASZON címmel. Kétféle bemutatkozási forma egyesítésével - nyitott műhely és konceptuális pop-up store – új megnyilvánulását teremti meg a kiállításnak, a boltnak és a diskurzusnak, amely a slow fashion, dizájn és kortárs művészet kérdéseire helyezi a hangsúlyt. Az esemény célja, hogy közelebb hozza az aktuális történéseket a lokális alkotókat helyezve középpontba.

Pukkai Judit hasonló formában július elején már megmutatta alkotásait. A sikeres próba után született meg a folytatás gondolata. A Dizájn a teraszon más környékbeli alkotók meghívásával regionális eseménnyé nőtt, melynek célja szűk keresztmetszetét adni a kortárs dizájnnak és művészetnek. Különleges módját választotta a bemutatkozásnak. A nyitott műhelyt a klasszikus kiállítással ötvözi, a divatos pop-up store felépítése mellett megteremti az alkotókkal való kötetlen találkozás lehetőségét.

Rencés Kovács Julianna a Love Colors márka tervezője. Minőségi játékokat, gyerekszoba kiegészítőket és hagyományos technikával varrt ágytakarókat ún. quilteket készít. Idén nyáron kínálatát nyári ruhákkal és fürdőlepedőkkel egészítette ki, amelyek hamar közkedveltek lettek ügyfelei körében.

Takács János mesekönyv illusztrátor és animációs film készítő képeivel színes mesevilágba kalauzol. A részletgazdag kidolgozás és különleges kompozíció az esemény egy pillanatát ragadja meg és arra ösztönzi a nézőt, hogy a történetet saját maga gondolja tovább. A képek plakátok formájában különböző méretben elvihetők.

Pukkai Judit a Pjbijou ékszermárka tervezőjeként minimalista kapszulakollekciókat alkot. Az alkotás mellett aktívan részt vesz a slow fashion mozgalom alapgondolatának terjesztésében. Előadásokat tart, ruhacserét és kézműves vásárokat szervez. A Dizájn a teraszon az ő ötlete és szervezése.

A Dizájn a teraszon szabadtéri rendezvény, ez meghatározza közvetlen, baráti hangulatát is. Az installáció fedett teraszon történik, a pihenő zóna frissítővel a kertben kap helyet. A szervező, Pukkai Judit szeretettel várja a kortárs dizájn és művészet iránt érdeklődőket 2019. augusztus 11-én, vasárnap délután 15:00 és 20:00 között műhelyébe az alábbi címen: Alsószeli (Dolné Saliby) 220.

Link a rendezvény Facebook eseményére: https://www.facebook.com/events/2365005080263130/