HATÁRVONAL/ LIMES

Art Limes | 2022-10-09

Art Limes Szimpózium Izsán és kiállítás Tatán.

A FELVIDÉKI MAGYAR SZÉPMŰVÉSZETI EGYESÜLET (FEMSZE-Tata) jelentős művészeti projektjeinek és mentori programjának alapgondolata a képzőművészeti/szellemi HÍD létrehozása a közép-európai térségben.

Az egyesület művészeti koncepciója alapján megvalósult kiállítások fő irányvonala elsősorban a felvidéki és vajdasági területen élő alkotók bemutatása volt. Ez a törekvés munkájukban továbbra is központi szerepet tölt be, de az I. Felvidéki Szépművészeti Biennálé megszervezésekor egy szélesebb, európai művészeti platform bemutatása kapott hangsúlyos szerepet. Az egyesület kiadásában megjelenő ATELIER művészeti folyóiratban a felvidéki művészeti tematika mellett kitekintés nyílik a Felvidékkel határos magyarországi régió és a két határon túli művészeti események bemutatására. Ennek a kulturális és művészeti sokszínűségnek a megteremtése lett a kiinduló alapelv az ART LIMES SZIMPÓZIUM szervezésekor. Az Izsán megrendezett alkotóműhely tematikája a HATÁRVONAL/LIMES arra utal, hogy Izsa  a limes romanus erődítményrendszer részét képezte.  A Kelemantia Római Kori és Néprajzi Múzeum Iparművészeti Műhelyházban 2022. augusztus 24 – szeptember 05. között megrendezett szimpózium munkájában az egyesület tagjai mellett felvidéki, vajdasági, magyarországi és finn művészek vettek részt. A hely „szelleme”, a Duna közelsége központi elemévé vált az alkotói folyamatoknak. 

A kulturális kölcsönhatás erejének és az  artisztikus munkának a lenyomata a tatai Zsinagóga kiállítóhelyen bemutatott műtárgyegyüttes.      

     

A Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület a Magyar Festészet Napja alkalmából meghívja Önöket és barátaikat

HATÁRVONAL/ LIMES című kiállítás megnyitójára

A kiállítást megnyitja/ Kövesdi Mónika művészettörténész
Időpont/ 2022. október 18. kedd, 17 óra
Helyszín/ a volt Zsinagóga kiállítóhely / Tata

Kiállító művészek/ Csatlós Asztrid, Király György, Kiss Barnabás László, Lőwenberger Patrik, Méry Beáta, Nagy Judit, Maria B. Raunio, Sárkány Balázs, Skublics Ádám, Szűcs Gábor, Végh Éva

A kiállítás megtekinthető 2022. október 30-ig , HU 2890 Tata, Hősök tere 7.

                                                                                                                                        

További képek