Átadták az idei Magyar Formatervezési Díjakat

Art Limes | 2022-10-13

Idén 43. alkalommal ítélték oda a Magyar Formatervezési Díjakat. A zsűri ebben az évben is négy pályázati kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv, diák – értékelte a beküldött pályaműveket, alkotásokat.

A zsűri döntése alapján a vizuális kommunikáció kategóriában Boskovitz OszkáKADARKA névre keresztelt betűcsaládja került be idén a harmadik kategória díjazottjai közé.

"A Pécsi Tudományegyetem Tervezőgrafika Tanszékének oktatója, Boskovitz Oszkár KADARKA betűcsaládja váltakozó vonalvastagságú talpas betűk, ún. antikvák közé tartozik. A fontkészlet statikus szerkezete mellett kalligrafikus jegyeket is magában hordoz, mely által a betűtípus könnyen felismerhető. A betűcsalád a latin karakterek mellett az összes nyugat- és közép-európai, román, török, valamint balti nyelveken is szedhető."

Boskovitz Oszkár az ArtHungry által tavaly kiadott TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században című művészeti album kurátoraként is ismerhetik.

 

A galériában látható Felvidéki Szépművészeti Biennálé és az Art Limes Szimpózium katalógusa és  arculat tervezése Szabó Andrea tervezőgrafikus munkája, mely Boskovitz Oszkár  betűterveinek felhasználásával készült.

 

Főkép: Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar fb oldala

További képek