20. Arany Rajzszög kiállítás

Art Limes | 2022-10-20

A jubileumi huszadik Arany Rajzszög kiállításra beérkezett alkotásokat november 2-ig, a MOME Ground kiállítóterében térítésmentesen tekinthetik meg az érdeklődők.

Simon Attila az A-R-T alapítója a díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitón hangsúlyozta: „Ez a huszadik alkalom, hogy áttekinthetjük, mire képes a tervező grafika szakma, mit tudnak az erejük teljében lévő stúdiók és alkotók, mit mutatnak a nagy ’öregek’, és mivel lepnek meg a pályájuk kezdetén álló ifjú tehetségek. Gratulálok a rengetek pályázó közül Arany Rajszög díjjal kitüntetett kollégáknak. Külön öröm számomra, hogy a jubileum alkalmából különleges közös alkotói akcióval, a »kocka« projekttel is megörvendeztethetjük az érdeklődőket. Az interaktív installáció elemeinek elkészítésére a korábban Arany Rajzszöget kiérdemelt közel 70 grafikust és stúdiót kértük fel.”

"Az utóbbi évek kiemelkedő tervezőgrafikai tevékenységéért járó Aranyrajzszöget Szabó Andreának ítélte a zsűri, aki 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán. Az elmúlt közel két évtizedben autonóm kiállító és tervezőgrafikusi tevékenysége mellett a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa. A széleskörű hazai elismertséget 2018-ban a Ferenczy Noémi-díj hozta meg számára, amit számos nemzetközi szakmai elismerés és meghívás követett Pekingtől az USA-ig. Finoman kimunkált, rejtett utalásokkal, rezdülésekkel teli kulturális témájú plakátjaival, kiadványaival érdemelte ki a zsűri elismerését."

A Felvidéki Szépművészeti Egyesület kiadásában megjelenő ATELIER művészeti folyóirat Szabó Andrea borító és lapterve alapján készül, s az egyesület rendezvényeinek arculatát, kiadványait is a díjazott alkotó tervezi.

 

I. Felvidéki Szépművészeti Biennálé katalógusának belíve

    ATELIER művészeti folyóirat                              

 

Galéria:  Határvonal/ Limes 2022 katalógus borító, Art Limes Szimpózium, Mappa 150

További képek