15 éves a Kabóca Bábszínház

Szántó Viktória | 2016-01-20

A 15 éve hivatásos bábszínházként működő veszprémi Kabóca Bábszínház az évforduló alkalmából ünnepi rendezvénysorozattal készül, amelyben igyekeznek minden érdeklődőnek izgalmas programokat kínálni.

A 2001 óta hivatásos bábszínházként működő Kabóca Bábszínházban bábelőadásokat játszanak kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak és kamaszoknak egyaránt.

Repertoárjukban megtalálhatóak klasszikus és modern, magyar és külföldi irodalmi anyagok feldolgozásai, valamint zenés produkciók is. Előadásaik megtekinthetőek veszprémi székhelyükön, a Hangvillában; különböző kulturális intézményekben, fesztiválokon és szakmai rendezvényeken az ország számos településén. A Kabóca Házikó program keretében pedig különleges játéktérbe és babaszínházi előadásokra várja a három éven aluli gyermekeket és szüleiket. Minden évben megrendezik a hagyományos Kabóciádé Családi Fesztivált Veszprémben, melyet Minősített Fesztivál elismerésben részesített a Magyar Fesztivál Szövetség. Előadásaink - a tizenöt éves fennállás alatt - számos hazai és külföldi fesztiválra eljutott. Több rendezvényről szakmai elismerésekkel és díjakkal tértek vissza.

2011-ben megkapták a Veszprém Megyei Príma díjat.

 

Ünnepi programok 2016. február 7-14. (vasárnaptól - vasárnapig) a Kabóca Bábszínházban.
 

2016. február 7. (vasárnap)
10 óra: Az égigérő paszuly – bemutató előadás
11 óra: Amit a KABÓCÁRÓL feltétlenül tudni kell! 15 éves a Kabóca Bábszínház! – ünnepi kiállítás megnyitója

A bemutatót követően megnyitják új ünnepi kiállításukat, amely a Kabóca Bábszínház elmúlt 15 évére tekint vissza, előadásfotókat, bábokat és a Kabóca Lexikonjának frissített anyagát mutatják be.

2016. február 9. (kedd)
10 óra: Foglalkozás a legkisebbeknek
Kreatív foglalkozás színekkel és formákkal kicsiknek és szüleiknek.

Időpont: 9 és 12 óra között
Vezeti: Csóka Eszter, drámapedagógus

2016. február 10. (szerda)
10 óra: Pepita – babaszínházi előadás

2016. február 12. (péntek)
10 órától: Vizuális dramaturgia a bábszínpadon – szakmai konferencia

A Kabóca Bábszínház mindig is érzékeny volt a bábművészet folytonos alakulására, a dramaturgiai vívmányokra, bizonyítja ezt a Bábdramaturgiai Konferencia sorozat éveken át tartó hagyománya is. Idén, a színház megalapításának 15. évfordulójának megünneplése keretében szeretnék újraéleszteni ennek hagyományát, és ezzel produktív találkozási pontot teremtve a színház különböző társművészeti ágaiból érkező alkotók számára. Részvételi szándékukat kérjük a titkarsag@kabocababszinhaz.hu e-mail címen jelezzék.

2016. február 13. (szombat)
15 - 17 óra: Habakukkantó
A Veszprém TV Kukkantó című gyermekműsora és a Kabóca Bábszínház közös programja mesékkel, kézműves foglalkozással és játékkal.

2016. február 14. (vasárnap)
10 óra: Állatok farsangja – babaszínházi előadás

További képek